Biserica Penticostală
Betania
“…a ieşit din cetate şi S-a îndreptat spre Betania* şi a rămas acolo.” – Matei 21:17
Biserica Penticostală “Betania” Deva
             Biserica Penticostală Betania din Deva face parte din Cultul Creștin Penticostal din România și aparține administrativ de Comunitatea Regională Arad.

         Primii credincioși penticostali din Deva,  se întâlneau în zona stadionului, în casa fratelui Becsey, care avea și rolul de conducător al bisericii. Din anul 1948 aceștia, se întruneau în casa sorei Șerban Sofia din Viile Noi, pastorul bisericii fiind fratele  Lipovan Ilie, ajutat de fratele Sanislav Constantin. În anul 1950, odată cu organizarea mișcării penticostale din România, credincioșii penticostali din Deva s-au  mutat în casa fratelui  Lipovan Ilie din strada Braniște nr. 4, fratele Lipovan Ilie devenind  primul pastor recunoscut oficial în Biserica Penticostală din Deva.  Biserica din strada Braniște nr. 4,  avea în anul 1950, aproximativ 30 – 35 de membri majori.

Evenimente Betania
Invitaţi . . .

Nu există evenimente.

Informații . . .
duminică
01
noiembrie

Cina Domnului

Duminică dimineața, 01 Noiembrie 2020, va fi serbată Cina Domnului și vor putea participa cei a căror nume de familie încep cu litera M până la litera Z.

De la ora 9:00 la 12:00

duminică
01
noiembrie

Cina Domnului

Duminică seara, 01 Noiembrie 2020, va fi serbată Cina Domnului și vor putea participa cei a căror nume de familie încep cu litera A până la litera L.

De la ora 18:00 la 20:00

Betania DEVA